De belangenvereniging voor patiënten chiropractie

/
Belangenvereniging voor Patiënten Chiropractie

Misschien heb je de laatste tijd wel eens wat voorbij zien komen over de Belangenvereniging Voor Patiënten Chiropractie (BVPC). Waarom kan het voor jou goed zijn om je hiervoor aan te melden?

Wat doet de Belangenvereniging Voor Patiënten Chiropractie?

De BVPC is niet in de eerste plaats opgericht om, zoals sommige patiëntenverenigingen, contact te hebben met ‘lotgenoten’. Het doel van de vereniging is om chiropractie beter op de kaart te zetten. Ben je al bekend met chiropractie? Dan heb je vast wel eens de vraag gekregen wat chiropractie precies is. Natuurlijk is chiropractie in verhouding tot bijvoorbeeld fysiotherapie een kleine beroepsgroep met minder dan 300 werkende chiropractoren in Nederland. Desondanks is de vraag naar chiropractie enorm groeiende door heel het land en dit zien wij ook in onze praktijk. De BVPC richt zich erop om informatie te geven aan mensen over chiropractie. Dit doen ze onder andere via nieuwsbrieven en in de toekomst ook door middel van bijeenkomsten waarvoor je je in kunt schrijven.

Zorgverzekering

In de afgelopen jaren rommelt het in zorgverzekeringsland. Er is veel gaande wat betreft de bekende (inmiddels bijna beruchte) behandelindex voor fysiotherapeuten, de marktwerking en andere zaken. Daarom wil de BVPC groeien om straks, namens alle leden, een stem te hebben bij de zorgverzekering. Want verdeeld over de 300 chiropractoren in Nederland zijn er toch heel veel mensen onder behandeling bij een chiropractor. Met z’n allen sta je sterker, daarom denkt de BVPC met een groot aantal leden gehoord  en serieus genomen te worden bij de politiek en zorgverzekeringen. Zeker wanneer het gaat om goede zorgvoorwaarden te behouden en krijgen voor alle patiënten.

Gratis lidmaatschap!

Er zijn zeker meer redenen om lid te worden. Mocht je meer informatie willen over de vereniging, bezoek dan eens de website van de BVPCHet mooiste is dat het lidmaatschap nu gratis is. Het is niet een abonnement die je aangaat en je kunt je ten allen tijden weer afmelden.
Mocht je geïnteresseerd zijn in het mee werken aan verdere ontwikkeling van de vereniging, neem dan ook contact met de vereniging op. Ze zijn opzoek naar hulp om alle plannen uit te rollen!

The following two tabs change content below.

Tamar Bakker

Tamar Bakker is (sport)chiropractor bij Salvedo Health Clinic. Zij blogt regelmatig over haar vak en gezondheid in het algemeen. Vragen of suggesties? Laat een bericht achter.

Latest posts by Tamar Bakker (see all)

The following two tabs change content below.

Tamar Bakker

Tamar Bakker is (sport)chiropractor bij Salvedo Health Clinic. Zij blogt regelmatig over haar vak en gezondheid in het algemeen. Vragen of suggesties? Laat een bericht achter.

Latest posts by Tamar Bakker (see all)

Plaats een reactie