Frisse doperwtensoep

/
20 min
Dopewtensoep

Frisse doperwtensoep

Een super snelle en makkelijke zomerse maaltijd met doperwten. Deze doperwtensoep kun je zowel warm als koud prima eten, door de frisse smaak van gember en citroen. Ga je op vakantie en wil je dit heerlijke gerecht daar ook kunnen maken? Vergeet dan niet om je staafmixer mee te nemen op vakantie.

The following two tabs change content below.
Brenda Watchman

Brenda Watchman

voedingsdeskundige op FooDivas
Brenda Watchman is voedingsdeskundige bij FooDivas. Als gastblogger plaatst zij maandelijks een recept op ons blog.Vragen of suggesties? Laat een bericht achter.
Brenda Watchman

Laatste berichten van Brenda Watchman (toon alles)

Ingrediënten

4
  • 2 sjalotjes
  • 1-2 cm verse gember
  • 500 ml water
  • 1 blokje groentebouillon
  • 450 g doperwten
  • 1/2 citroen (sap + rasp)
  • Snufje chilipeper of gewone peper
  • 400 ml kokosmelk
  • evt. 1 tl verse koriander

Bereidingswijze

20 min
  1. Snijd de sjalotjes en de gember fijn. Fruit in een (soep)pan de sjalotjes en gember kort aan tot de sjalotjes er glazig uitzien.
  2. Doe nu het water in de pan en voeg de groentebouillon toe. Breng aan de kook en laat het bouillonblokje oplossen. Dan kunnen de doperwten toegevoegd worden.
  3. Voeg nu de overige smaakmakers toe. De (chili)peper en citroensap en rasp toe. Ook de kokosmelk mag erbij. Wacht tot het kookt, laat het geheel 5 minuten koken.
  4. Zet het vuur uit en pureer de soep met een staafmixer.
  5. Serveer evt. met schijfje citroen en verse koriander.
The following two tabs change content below.
Brenda Watchman

Brenda Watchman

voedingsdeskundige op FooDivas
Brenda Watchman is voedingsdeskundige bij FooDivas. Als gastblogger plaatst zij maandelijks een recept op ons blog.Vragen of suggesties? Laat een bericht achter.
Brenda Watchman

Laatste berichten van Brenda Watchman (toon alles)

LEES OOK DEZE ARTIKELEN

Plaats een reactie