Kip uit de oven met zomerse salade

/
60 min
Recept

Kip uit de oven met zomerse salade

In de trend van de zomerse taferelen en de hype van koolhydraat-arme voeding, dit keer een recept met kip uit de oven en een heerlijke zomerse salade. Echt een recept om even voor in de keuken te gaan staan, de bereidingstijd in de oven is ongeveer een uur. Prima voor in het weekend of voor een vrije dag. Mocht je de koolhydraten missen, bereidt er dan rijst of couscous bij of bak een stokbroodje af in de oven.

Recept

Tip: voor de bereiding van een krokant bruin laagje op de kip is het belangrijk om de kip telkens te bedekken met een laagje ‘saus’. Hoe vaker je het doet, hoe bruiner het laagje om de kip wordt.

The following two tabs change content below.
Kirsten Batavier

Kirsten Batavier

(sport)diëtist op Salvedo Health Clinic
Kirsten Batavier is (sport)diëtist en blogt regelmatig over haar vak en gezondheid in het algemeen.Vragen of suggesties? Laat een bericht achter.
Kirsten Batavier

Laatste berichten van Kirsten Batavier (toon alles)

Ingrediënten

2 personen
  • 500 g kipdrumsticks (of kippenpoot)
  • 200 g mango chutney (zelfgemaakt of gekocht, de laatste past niet binnen koolhydraat-arme voeding)
  • 2 el olijfolie
  • 250 g cherry tomaten
  • 1 (gele) courgette
  • 4 el verse koriander
  • 1 limoen
  • 1 rode peper
  • halve krop lollo rosso sla
  • 1/2 komkommer
  • dressing: 1 el (extra vierge) olijfolie, 1/2 tl witte wijn azijn

Bereidingswijze

60 min
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Doe 2 el olijfolie in een ovenschaal, zorg ervoor dat de olie verdeeld is over de schaal.
  2. Snijd de rode peper in dunne reepjes, voor een minder pittig gerecht kun je de pitjes uit de peper schrapen. Snijd 100 g tomaatjes in vieren.
  3. Doe de peper, tomaatjes en mango chutney in de ovenschaal en roer even door. Leg de kip in de ovenschaal en schep de 'saus' over de kip. Zet de ovenschaal in het midden van de oven en laat voor 25 minuten zo staan. Snijd ondertussen de courgette en koriander in kleine stukjes. Maak van de limoen kleine partjes.
  4. Haal na 25 minuten de ovenschaal uit de oven en voeg de courgette en 2 el van de koriander toe. Knijp één partje limoen uit in de ovenschaal. Draai de kip om en schep de 'saus' weer over de kip. Zet de ovenschaal nu weer voor 35 minuten terug in de oven. De kip is klaar als er een mooi bruin laagje op verschijnt.
  5. Maak nu ook de salade klaar. Was en snij de sla, snij de komkommer in plakjes en doe ze in een kom. Voeg 75 g tomaten en 1 el gesneden koriander toe. Maak een dressing van 1 el olijfolie, 1/2 tl witte wijn azijn en eventueel een restje (á 1 tl) mango chutney en voeg deze toe aan de salade. Even goed mengen en klaar
  6. Is de kip klaar? Haal deze dan uit de oven en serveer deze met de overige tomaten (75 g), koriander (1 el) en de partjes limoen.
The following two tabs change content below.
Kirsten Batavier

Kirsten Batavier

(sport)diëtist op Salvedo Health Clinic
Kirsten Batavier is (sport)diëtist en blogt regelmatig over haar vak en gezondheid in het algemeen.Vragen of suggesties? Laat een bericht achter.
Kirsten Batavier

Laatste berichten van Kirsten Batavier (toon alles)

LEES OOK DEZE ARTIKELEN

Plaats een reactie