Lekker en makkelijk: spitskool met rijst

/
25
Lekker en makkelijk: spitskool met rijst

Lekker en makkelijk: spitskool met rijst

Spitskool met rijst is een lekker gerecht, eenvoudig om te bereiden en snel op tafel te zetten. Ik zeg: ideaal! Natuurlijk zonder pakjes en zakjes bereid. Dit keer heb ik wel een Masala kruidenmix gebruikt voor de smaak, maar deze kruidenmix bevat geen suiker en ook geen zout. Prima dus om te gebruiken. Je krijgt hierdoor weer even een andere smaak aan de spitskool dan de gebruikelijke Hollandse bereidingswijze. Verandering van spijs doet eten. Vind je spitskool nooit zo lekker? Probeer dan deze bereidingswijze eens.

The following two tabs change content below.
Kirsten Batavier

Kirsten Batavier

(sport)diëtist op Salvedo Health Clinic
Kirsten Batavier is (sport)diëtist en blogt regelmatig over haar vak en gezondheid in het algemeen.Vragen of suggesties? Laat een bericht achter.
Kirsten Batavier

Laatste berichten van Kirsten Batavier (toon alles)

Ingrediënten

2
  • 200 g runderreepjes
  • 1 el olijfolie
  • 1 kleine spitskool
  • 150 g zilvervliesrijst (ongekookt)
  • 4 tl masala kruiden

Bereidingswijze

25
  1. Zet een wokpan op laag vuur en zet de runderreepjes samen met 1 el olijfolie vast op.
  2. Was de spitskool aan de buitenkant met lauw water af. Snijd hem vervolgens in de lengte doormidden en haal het hart (het harde gedeelte aan de onderkant) eruit. Nu kun je de twee halve spitskolen makkelijk plat leggen. Snijd beide helften spitskool in dunne reepjes. Voeg de gesneden reepjes toe in de wokpan.
  3. Zet ondertussen de zilvervliesrijst op met een laag water. Kook deze volgens de verpakking
  4. Als de spitskool iets glazig begint te worden, voeg dan de masala kruiden toe. Laat het geheel nog 10-15 minuten bakken. De spitskool is voldoende gebakken als er nog een kleine bite aan zit. Het gerecht kan opgeschept worden!
The following two tabs change content below.
Kirsten Batavier

Kirsten Batavier

(sport)diëtist op Salvedo Health Clinic
Kirsten Batavier is (sport)diëtist en blogt regelmatig over haar vak en gezondheid in het algemeen.Vragen of suggesties? Laat een bericht achter.
Kirsten Batavier

Laatste berichten van Kirsten Batavier (toon alles)

Plaats een reactie