Rik Geus(sport)fysiotherapeut

Rik Geus is sinds 2000 fysiotherapeut en heeft in 2009 zijn master sportfysiotherapie afgerond.

Hij is zelf een fanatiek allround sporter (wielrennen, hardlopen en voetballen) en heeft veel affiniteit met de wintersport (skiën, snowboarden en schaatsen). Naast zijn carrière in de fysiotherapie is hij 8 jaar medisch coördinator geweest bij de Nederlandse Ski Vereniging. Hier was hij zowel verantwoordelijk voor het medisch en paramedisch beleid voor de topsportdivisie maar ook voor de breedtesport.

Rik is tijdens drie Olympische Winterspelen mee geweest als fysiotherapeut van de Olympische ploeg (Salt Lake City, Turijn en Vancouver).

Hij is een enthousiaste, gedreven en betrokken fysiotherapeut. Een nauwkeurige analyse van het gezondheidsprobleem is één van zijn speerpunten alsmede het gezamenlijk opstellen van een behandelplan dat afgestemd is op de wensen en de agenda van de cliënt. Er wordt getraind met concrete doelen en met een schema op maat.

Zijn expertise is met name gericht op diagnostiek, behandeling en revalidatie van overbelastingsletsels bij duursporters, acute sportblessures en postoperatieve trajecten van de enkel, schouder en in het bijzonder de knie.

Naast het behandelen van blessures kunt u ook bij Rik terecht met vragen over blessurepreventie en prestatieverbetering.

Naast zijn werkzaamheden bij Salvedo Health Clinic is Rik ook regiocoach van de Nederlandse Vereniging voor Fysiotherapie in de Sportgezondheidszorg (NVFS) en is hij als examinator en gastdocent betrokken bij de toonaangevende masteropleiding sportfysiotherapie in Utrecht. Momenteel draagt hij bij aan het opstellen van het beroepscompetentieprofiel voor sportfysiotherapeuten die met topsporters werken en is hij betrokken bij het ontwikkelen van een landelijke hockeywarming-up in opdracht van de KNHB en VeiligheidNL.

Met welke klachten kunt u bij Rik Geus terecht?

Heeft u pijn aan uw lichaam en wilt u weten welke klachten behandeld worden bij Salvedo Health Clinic?
Bekijk dan hier de meest voorkomende klachten.

Wilt u een afspraak maken met Rik Geus?
Klik op onderstaande link of bel ons op 020-7009343.