Chocococo cake

/
60 min
Cake

Chocococo cake

Klinkt heerlijk en dat is het ook! Deze cake is heerlijk bij de koffie of thee in het lentezonnetje. Maar kan ook als ontbijt, lekker met een lepel Griekse yoghurt ernaast. De cake is voedzaam, niet te zoet (er kan als je dat wenst natuurlijk altijd een lepel agavesiroop extra door het beslag) en een stuk gezonder dan een chocoladecake uit de winkel. En bovendien… zo klaar. Geniet ervan!

 

 

The following two tabs change content below.

Brenda Watchman

voedingsdeskundige at FooDivas
Brenda Watchman is voedingsdeskundige bij FooDivas. Als gastblogger plaatst zij maandelijks een recept op ons blog. Vragen of suggesties? Laat een bericht achter.

Latest posts by Brenda Watchman (see all)

Ingrediënten

ca. 12
  • 200 gr speltmeel
  • 1 banaan
  • 3 eieren
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 el agavesiroop
  • ½ vanillestokje (of 1 tl vanillepoeder)
  • 50 gr pure chocolade (vanaf 78% cacao)
  • 50 gr hazelnoten
  • 2 el lijnzaad (gebroken)
  • 3 el kokosrasp

Bereidingswijze

60 min
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Leg een vel bakpapier in een cakeblik.
  2. Doe het speltmeel in een mengkom. Voeg daaraan toe: de banaan in stukken, alle eieren, het bakpoeder, de agavesiroop en het merg van het 1/2 vanillestokje. Mix alles met een staafmixer goed door elkaar. Tot het een gladde massa wordt.
  3. Hak de chocolade en hazelnoten in stukjes en voeg het toe aan het mengsel, samen met de lijnzaad en kokosrasp. Roer goed door.
  4. Giet het mengsel in het cakeblik en bak de cake ongeveer 35 minuten tot de bovenkant goudbruin is.
The following two tabs change content below.

Brenda Watchman

voedingsdeskundige at FooDivas
Brenda Watchman is voedingsdeskundige bij FooDivas. Als gastblogger plaatst zij maandelijks een recept op ons blog. Vragen of suggesties? Laat een bericht achter.

Latest posts by Brenda Watchman (see all)

Plaats een reactie