Vrolijk healthy Pasen met deze frisse kwarktaart
/
Vrolijk healthy Pasen met deze frisse kwarktaart
Pasen is tegenwoordig het feest van de paashaas, paaseitjes en uitgebreid brunchen met elkaar. Heerlijk en gezellig. Maar…hoe houd je al het tafelen een beetje in de hand? Hoe houd je je Paasbrunch wat meer healthy, terwijl het uiteraard net zo gezellig is.
Dek in ieder geval je paastafel zo vrolijk en gezellig mogelijk. En combineer super gezond met iets minder gezond, zodat je heel gevarieerd je brunch doorkomt! Op de Paastafel zet je bijvoorbeeld: bananenbrood, fruit met een dip van Griekse Yoghurt met vanille en limoen of kokos, groene smoothies, gekookte eitjes en eiersalade van gekookte eitjes met erdoorheen geprakte avocado, peper, zout, kurkuma en bieslook. Maar ook rauwkost (bleekselderij, paprika en komkommer) met (homemade) hummus. Volkorenwraps met carpaccio, avocado, veldsla, pijnboompitjes, peccorino en (homemade) pesto of truffelmayonaise. Gerookte zalm voor bij de gekookte eitjes. Rijstwafels met zelfgemaakte nutella. Glaasjes Griekse yoghurt met granola en een beetje cacaopoeder. En ook volkorenbroodjes en een bagel of croissant. Kopje koffie of thee erbij. Dus ja…van alles wat. Lekker fris, een ruime keuze, maar toch voedzaam en gezond. Wie zegt dat dit niet genieten is? En dat zonder overbodige en loze calorieën, alles even voedzaam en lekker. Zet er een grote karaf water bij met munt, limoen en komkommer en het feest is compleet. Hieronder nog een recept van een heerlijk frisse en zoete kwarktaart (uiteraard een gezondere keuze en vezelrijk!) voor bij de koffie of thee op de paasdagen. Vrolijk Pasen!
Tip: Is de kwark met honing en verse vanille te veel werk? Koop dan vanillekwark! (voor de luie mensen onder ons 😉

Brenda Watchman

Latest posts by Brenda Watchman (see all)
- Frisse doperwtensoep - 31 July 2017
- Zomers ontbijt - 29 August 2016
- Zonnige salade - 7 June 2016
Ingrediënten
- 3 sneden roggebrood
- 6 grote (medjool)dadels
- 900 g naturelkwark
- verse vanille (uit merg)
- 3 el honing
- 1,5 limoen (rasp + sap)
- 5 el kokosrasp
- 30 g gesmolten roomboter of kokosolie
- 12 blaadjes gelatine
Bereidingswijze
- Maal het roggebrood en de dadels in je keukenmachine. Voeg de gesmolten boter of kokosolie toe. Roer door.
- Doe het mengsel voor de bodem in een met bakpapier beklede springvorm. Druk het goed aan met de achterkant van een lepel. Zet de springvorm in de koelkast.
- Doe de kwark in een schaal. Gekozen voor de naturelkwark? Schraap de vanille uit het merg, roer door de kwark samen met 3 eetlepels honing.
- Week de gelatine in koud water. Doe de limoensap in steelpan en verwarm het sap tot het kookpunt. Zet het vuur uit. Knijp de geweekte gelatine uit en roer het door het limoensap. Roer dit vervolgens door de kwark.
- Roer de limoenrasp en de kokos er ook door. Giet het geheel op de taartbodem. Zet de kwarktaart vier uur in koelkast tot het stevig is.

Brenda Watchman

Latest posts by Brenda Watchman (see all)
- Frisse doperwtensoep - 31 July 2017
- Zomers ontbijt - 29 August 2016
- Zonnige salade - 7 June 2016
Plaats een reactie