Risotto met champignons en kaas

/
20 min
Risotto met champignons en port salut

Risotto met champignons en kaas

Risotto is een heerlijk gerecht, zowel voor in de winter als voor in de zomer. Zeker tijdens een iets koelere avond of als eenvoudig gerecht tijdens het kamperen. Risotto is namelijk vrij eenvoudig in één pan te bereiden. Heerlijk met champignons, prei, een fris blaadje sla en een heerlijk kaasje. Voor dit gerecht is port salut gebruikt als kaas, maar een zachte geitenkaas of andere zachte (niet te sterke) kaas is ook een prima combinatie bij deze risotto.

The following two tabs change content below.
Kirsten Batavier

Kirsten Batavier

(sport)diëtist op Salvedo Health Clinic
Kirsten Batavier is (sport)diëtist en blogt regelmatig over haar vak en gezondheid in het algemeen.Vragen of suggesties? Laat een bericht achter.
Kirsten Batavier

Laatste berichten van Kirsten Batavier (toon alles)

Ingrediënten

2
  • 500 g (kastanje)champignons
  • 2 el (olijf)olie
  • 1 kleine prei
  • 150 g risottorijst (onbereid)
  • 400 ml water
  • 1 bouillonblokje (paddenstoelen of groenteblokje)
  • 150-200 g port salut
  • 100 g mini boerenkool (of andere sla)

Bereidingswijze

20 min
  1. Was de champignons (of maak ze schoon met een papiertje) en de prei en snijd ze fijn in plakjes en ringen.
  2. Doe de olie in een pan, als de olie heet is kunnen de champignons en prei erbij.
  3. Zijn de groenten geslonken, doe dan de rijst in de pan. Laat deze eerst even glazig worden. Zodra de rijst glazig is, mag de helft van het water (200 ml) en het bouillonblokje er aan toegevoegd worden. Roer goed, zodat het bouillonblokje oplost in de risotto. Het is de bedoeling dat de risotto net onder water staat. Is dit niet het geval? Voeg dan nog een beetje water toe.
  4. Laat het geheel 15-20 min pruttelen op zacht vuur (zie ook de aanwijzingen op de verpakking!). Het water zal nu langzaam verdampen. Zorg dat er altijd iets aan vocht aanwezig is in de pan, zolang de rijst nog hard is. Roer regelmatig, zodat de risotto niet aanbrandt.
  5. Snijd ondertussen de kaas fijn in blokjes en was de sla / mini boerenkool wanneer gewenst.
  6. Is de rijst zacht? Dan is het tijd om op te scheppen. Als eerst de risotto, daarna de kaas en tot slot de mini boerenkool. Eet smakelijk!
The following two tabs change content below.
Kirsten Batavier

Kirsten Batavier

(sport)diëtist op Salvedo Health Clinic
Kirsten Batavier is (sport)diëtist en blogt regelmatig over haar vak en gezondheid in het algemeen.Vragen of suggesties? Laat een bericht achter.
Kirsten Batavier

Laatste berichten van Kirsten Batavier (toon alles)

LEES OOK DEZE ARTIKELEN

Plaats een reactie