Duizeligheid behandeling in Amstelveen

DUIZELIGHEID BEHANDELEN IN AMSTELVEEN

Heb je last van duizeligheid? Het gevoel alsof alles draait en beweegt? Duizeligheid kan je enorm onzeker maken. Ons ervaren team kan je helpen om deze klachten te verlichten.

Chiropractie kan helpen bij positieduizeligheid (BPPD) en duizeligheid welke wordt opgewekt door bewegingen vanuit de nek (cervicogene duizeligheid).

WAT IS DE OORZAAK VAN DUIZELIGHEID?

 • Benigne paroxysmale positieduizeligheid (BPPD)
  Dit is een draaiduizeligheid die seconden duurt en optreedt bij bepaalde bewegingen zoals bukken, omhoog kijken, omdraaien in bed of gaan liggen in bed. De klachten worden veroorzaakt door ‘steentjes’ die zwerven door het evenwichtsorgaan.
 • Cervicogene duizeligheid
  Deze vorm van duizeligheid wordt veroorzaakt door de stand van de halswervels en het hoofd. De klachten kunnen ontstaan door een beschadiging van de nek (bijvoorbeeld door een ongeluk), artrose of spierspanning. Via zogeheten ‘spierspoelen’ in de nek gaat informatie naar het evenwichtsstelsel. Als verkeerde, onzuivere of nog niet bekende signalen uit de nek naar de hersenen worden gestuurd, dan ontstaat een gevoel van duizeligheid.

Er zijn ook andere oorzaken voor duizeligheid zoals een hoge bloeddruk, een laag bloedsuikergehalte, een doorbloedingsstoornis van de hersenen of door bijwerking van medicijnen. Voor deze klachten word je verwezen naar de huisarts.

WAT ZIJN DE SYMPTOMEN VAN DUIZELIGHEID?

Afhankelijk van de oorzaak, kan duizeligheid zich op verschillende manieren uiten. De meest voorkomende symptomen van duizeligheid zijn:

 • Een licht gevoel in je hoofd
 • Het gevoel dat je zelf ronddraait
 • Het gevoel dat alles om je heen ronddraait (draaiduizeligheid)
 • Het gevoel dat je gaat flauwvallen
 • Misselijkheid en braken
 • Bleek zien
 • Koud zweet

BEHANDELING VAN DUIZELIGHEID

Positieduizeligheid (BPPD) en cervicogene duizeligheid zijn goed te behandelen met chiropractie. Bij BPPD bestaat de behandeling onder andere uit het uitvoeren van een specifieke beweging (Epley manoevre).

Bij cervicogene duizeligheid wordt de beweging van de nek verbeterd. Onze ervaren chiropractoren beschikken over verschillende behandeltechnieken om de klachten te verminderen.

Advies door chiropractor in Amstelveen

WAT ANDEREN OVER ONS ZEGGEN

10

Geweldig geholpen!

Ik had jarenlang pijn in mijn rug, na verschillende therapieën zonder afdoende resultaat werd mij aangeraden naar een chiropractor te gaan. Na een aantal behandelingen voelde ik al direct een verschil. Inmiddels ben ik volledig klachtenvrij en kan ik weer normaal en pijnvrij functioneren. Ik ben geweldig geholpen en heel tevreden.

WELKE SPECIALISTEN KUNNEN JOU HELPEN?

Ons team van ervaren chiropractoren staat klaar om jou snel en effectief te helpen

Bob Bonnemayers

BOB BONNEMAYERS

(Sport)chiropractor
Laurens Dekker

LAURENS DEKKER

Chiropractor
Kristen Paton

KRISTEN PATON

Chiropractor

BEHANDELING DUIZELIGHEID IN AMSTELVEEN

Ben je op zoek naar een effectieve behandeling voor jouw duizeligheid? Onze ervaren specialisten helpen je op een professionele en effectieve wijze.

ONS TEAM STAAT VOOR JE KLAAR

MAAK EEN AFSPRAAK