Veelgestelde vragen aan Salvedo Health Clinic

VEELGESTELDE VRAGEN

Bekijk hieronder de veelgestelde vragen.
Staat jouw vraag er niet bij? Neem dan gerust contact met ons op.
Ons team staat voor je klaar en helpt je graag.

Ons centrum is 5 dagen per week geopend:

 • Maandag: 8.00 - 18.00 uur
 • Dinsdag: 8.00 - 17.00 uur
 • Woensdag: 8.00 - 17.00 uur
 • Donderdag: 8.00 - 17.00 uur
 • Vrijdag: 8.00 - 17.00 uur

Ons adres is:

Maalderij 38
1185 ZC Amstelveen

Je kan gratis parkeren voor de deur.

Ons centrum is ook goed bereikbaar met het openbaar vervoer.

CHIROPRACTIE

Het consult wordt gebruikelijk direct na het consult voldaan. Je ontvangt een kwitantie die je kunt indienen bij jouw zorgverzekeraar. Het bedrag waar je recht op hebt wordt op je bankrekening teruggestort.
Chiropractie wordt door vrijwel alle verzekeraars voor een groot deel vergoed. De hoogte van de vergoeding is per polis verschillend. Chiropractie valt veelal in het aanvullende pakket van uw zorgverzekering.

Kijk op chiropractievergoeding.nl voor de vergoedingen.

Je hebt geen verwijzing van je huisarts of specialist nodig om bij een chiropractor onder behandeling te komen.

In ons centrum is het wel gebruikelijk om, met jouw goedkeuring, de huisarts schriftelijk op de hoogte te stellen van de behandeling en het resultaat.

Het eigen risico geldt alleen voor zorg die onder de dekking van de basisverzekering valt. Chiropractie wordt vergoed vanuit het aanvullend pakket waardoor hiervoor dus géén eigen risico geldt.

Chiropractie, osteopathie, manuele therapie en fysiotherapie zijn allen genees- en/of behandelwijzen waarin het bewegingsapparaat centraal staat. Chiropractie benadrukt daarin de wisselwerking tussen het zenuwstelsel (onze hersenen, het ruggenmerg en de perifere zenuwen) en het bewegingsapparaat en daarmee samenhangende klachten. Daar de wervelkolom centraal staat in deze samenhang heeft de chiropractor een zeer groot deel van zijn/haar opleiding besteed aan de diagnose en behandeling van met name wervelkolom gerelateerde problematiek.

In vergelijking met de andere beroepen onderscheidt chiropractie zich door de kennis van het bewegingsapparaat (in het bijzonder van de wervelkolom), het zenuwstelsel, het analyseren van röntgen- en MRI-foto’s en door algemene diagnostische vaardigheden met elkaar te integreren. Geregistreerde chiropractoren hebben dan ook altijd een universitaire opleiding afgerond, hetgeen niet perse geldt voor de andere beroepen.

Het aantal behandelingen is sterk afhankelijk van een aantal verschillende factoren, zoals bijvoorbeeld het type klacht, de duur van de klacht, de leeftijd en algehele gezondheid van de patiënt. Meestal kan je chiropractor een redelijke inschatting maken van het aantal behandelingen dat nodig is om jouw specifieke klacht te verhelpen.

Bij een aantal van de chiropractische technieken kun je een "krakend" geluid horen of voelen. Dit zijn geen botten of banden die over elkaar schuren, maar gas dat vrijkomt door een drukverlaging in het gewricht. Door negatieve druk ontstaan gasbellen in de gewrichtsvloeistof en deze geven het krakend geluid. Je kunt het vergelijken met bijvoorbeeld een pot jam die je voor het eerst opent.

Over het algemeen zijn de chiropractische correcties (manipulaties) niet pijnlijk. Wanneer een behandeling gevoelig of pijnlijk kan zijn, vertelt jouw chiropractor dat altijd van te voren. Als ‘bijwerking’ komt wel vaker lichte spierpijn of vermoeidheid voor, die meestal na één of twee dagen weer verdwijnt.

Gewrichtsmanipulaties zijn zeer veilig, mits door een bekwaam persoon uitgevoerd. Chiropractoren hebben een 5 jarige universitaire opleiding gevolgd, waarin ze door de jaren heen stap voor stap de techniek van het manipuleren onder de knie hebben gekregen. Naast gewrichtsmanipulaties heeft de chiropractor ook andere technieken in huis om jou ook zonder ‘kraken’ van uw problemen af te helpen, mocht u dit liever willen.
Om deze hoge kwaliteit van zorg te waarborgen zijn onze chiropractoren geregistreerd bij de Stichting Chiropractie Nederland (SCN) en aangesloten bij de Nederlandse Chiropractoren Associatie (NCA).

FYSIOTHERAPIE

Wij hebben met alle zorgverzekeraars contracten afgesloten. Dit betekent dat wij consulten fysiotherapie direct bij je verzekering kunnen declareren, je hoeft daardoor dus meestal geen eigen bijdrage te betalen. Afhankelijk van de polis die je bij je zorgverzekeraar hebt afgesloten, kunnen er wel beperkingen zijn wat betreft het aantal behandelingen, of het maximaal te vergoeden bedrag, dit kun je zelf nagaan bij je zorgverzekeraar.

Je kunt rechtstreeks naar de fysiotherapeut. Je hebt hiervoor dus geen verwijzing nodig van je huisarts.
De fysiotherapeut is opgeleid om een goede diagnose te stellen. Bij twijfel verwijst de fysiotherapeut je naar je huisarts.

Heb je een chronische indicatie of wil je een behandeling aan huis? Dan heb je wel een schriftelijke verwijzing nodig van de huisarts.

De behandeling fysiotherapie telt niet mee voor je eigen risico. Een uitzondering hierop vormt de behandeling van een chronische indicatie. De eerste 20 behandelingen van deze aandoeningen worden alleen vergoed wanneer je daar een aanvullende verzekering voor hebt afgesloten. Vanaf de 21e behandeling worden deze behandelingen vergoed vanuit de basisverzekering. Behandelingen vergoed vanuit de basisverzekering gaan wel ten koste van het eigen risico. Voor meer informatie kun je contact opnemen met je eigen zorgverzekeraar.

Indien je binnen een straal van 5 km van Salvedo Health Clinic woont, is het mogelijk dat een van onze fysiotherapeuten bij jou aan huis komt voor behandeling. Houd er wel rekening mee dat voor deze behandelingen een specifieke verwijzing voor “aan huis behandeling” van de huisarts of specialist nodig is.

Je kunt bij ons terecht voor de volgende fysiotherapeutische behandelingen:

 • Algemene fysiotherapie
 • Revalidatie na een operatie
 • Fysiotherapie aan huis
 • Cupping
 • Dry needling
 • Medical taping
team-salvedo-health-clinic

HET TEAM VAN SALVEDO HEALTH CLINIC

Het team van Salvedo Health Clinic bestaat uit ervaren en gedreven specialisten.
Onze chiropractoren en fysiotherapeuten staan klaar om jou snel en effectief te helpen.

WAAROM SALVEDO HEALTH CLINIC?

 • Persoonlijke zorg
 • Multidisciplinair team
 • Ervaren specialisten
 • Contracten met alle zorgverzekeraars
 • Geen verwijzing nodig van huisarts

Waarom kies voor je voor Salvedo Health Clinic?

WAT ANDEREN OVER ONS ZEGGEN

10

Professionele zorg

Ik ben hier zeer goed geholpen. Er wordt écht naar je geluisterd en iedereen is erg betrokken. De combinatie chiropractie en fysiotherapie is geweldig!

PARAMEDISCH CENTRUM IN AMSTELVEEN

Ben je op zoek naar een effectieve behandeling voor jouw klachten? Onze ervaren specialisten helpen je op een professionele en effectieve wijze.

ONS TEAM STAAT VOOR JE KLAAR

MAAK EEN AFSPRAAK