Hernia behandeling door chiropractor in Amstelveen

HERNIA BEHANDELEN IN AMSTELVEEN

Heb je pijn in je rug en uitstraling in je been? Een hernia, voluit: hernia nucleus pulposus (HNP), is een uitstulping van een tussenwervelschijf en ontstaat wanneer de tussenwervelschijf zijn soepelheid verliest.
Deze schijf, die werkt als een soort ‘schokbreker’ in de wervelkolom, kan bepaalde bewegingen dan niet meer goed opvangen. De uitstulping drukt op zenuwen en dat veroorzaakt pijn of andere klachten.

De chiropractoren van Salvedo Health Clinic zijn gespecialiseerd in het behandelen van herniaklachten. 

WAT IS DE OORZAAK VAN EEN HERNIA?

Een hernia is een veel voorkomende aandoening van de lage rug, die slechts in circa 50% van de gevallen gepaard gaat met klachten.
Naarmate men ouder wordt zal de tussenwervelschijf steeds minder elastisch zijn, ofwel veel mensen krijgen geleidelijk zwakke plekken in de tussenwervelschijven.
De gemiddelde leeftijd voor het krijgen van een hernia ligt tussen de 20 en 45 jaar, en het komt iets vaker voor bij mannen dan bij vrouwen.

De scheurtjes ontstaan doorgaans geleidelijk als gevolg van:

  • Verkeerde lichaamshouding en -beweging
  • Weinig afwisseling in de houding (zoals bij veel soorten van zittend of staand werk)
  • Hetzelfde geldt voor werk waarbij steeds dezelfde bewegingen worden gemaakt; zoals tillen, veelvuldig bukken en draaien
  • Soms ontstaat een hernia plotseling door een ongeval

WAT ZIJN DE SYMPTOMEN VAN EEN HERNIA?

Een hernia uit zich meestal onmiddellijk als een scherpe, plaatselijke pijn die ook naar één of beide benen kan uitstralen. Vaak is deze uitstraling tot in de voet voelbaar.

Bij het verergeren van de klachten kunnen de beenspieren kracht verliezen of gevoelloos raken. Hierdoor klaagt de patiënt over “door het been zakken tijdens het lopen”. Soms zijn zelfs uitvalverschijnselen mogelijk, zoals een zogenaamde klapvoet.
In het ergste geval verliest de patiënt de controle over de blaas, een operatie is dan vaak onvermijdelijk.

BEHANDELING VAN EEN HERNIA

De chiropractoren van Salvedo Health Clinic hebben veel ervaring met het behandelen van hernia's. De chiropractor maakt gebruik van specifieke behandeltechnieken, waaronder tractietechnieken met een speciale behandelbank.

Het doel van de behandeling is de tussenwervelschijfruimte te vergroten, om zodoende de druk van de uitstulping op de zenuw te verlagen.

De behandelingen zijn doorgaans niet pijnlijk, de chiropractor zal je vooraf altijd uitvoerig informeren over de gekozen behandeltechniek.

Chiropractor in Amstelveen

WAT ANDEREN OVER ONS ZEGGEN

10

Eindelijk pijnvrij!

Ik heb al jarenlang rugklachten en heb diverse therapieën gehad zonder resultaat. Sinds ik bij Salvedo Health Clinic onder behandeling ben, heb ik geen pijn meer! Heel goed geholpen door de chiropractor en fysiotherapeut. Echt een aanrader!

WELKE SPECIALISTEN KUNNEN JOU HELPEN?

Ons team van ervaren chiropractoren staat klaar om jou snel en effectief te helpen

Bob Bonnemayers

BOB BONNEMAYERS

(Sport)chiropractor
Laurens Dekker

LAURENS DEKKER

Chiropractor
Kristen Paton

KRISTEN PATON

Chiropractor

BEHANDELING HERNIA IN AMSTELVEEN

Ben je op zoek naar een effectieve behandeling voor jouw hernia?
Onze ervaren specialisten helpen je op een professionele en effectieve wijze.

ONS TEAM STAAT VOOR JE KLAAR

MAAK EEN AFSPRAAK