ZWANGERSCHAPSKLACHTEN BEHANDELEN IN AMSTELVEEN

Tijdens de zwangerschap vinden er veel veranderingen plaats in je lichaam, zowel door hormonen als in het bewegingsapparaat.
De kans op klachten rondom de lage rug en het bekken neemt toe. De pijn die kan ontstaan kan komen door een geïrriteerd SI-gewricht, heiligbeen, ischias, lage rug of aangrenzende gebieden zoals bovenrug of ribben. Ook kunnen er klachten ontstaan door pijnlijke bilspieren.

Chiropractie kan helpen deze klachten te verlichten.
Ons ervaren team van chiropractoren staat voor je klaar.

WAT IS DE OORZAAK VAN ZWANGERSCHAPSKLACHTEN?

Het bekken is als een mandje voor jouw ongeboren kindje. De baarmoeder wordt omringd door de gewrichten, spieren en banden van het bekken en de lage rug. Dit vormt een natuurlijk mandje voor het kindje waar het veilig in kan liggen, bewegen en groeien. Klachten van de lage rug of bekken kunnen leiden tot spanningen in delen van dit mandje.

Gedurende de zwangerschap krijgt de lage rug een grotere holling. Ook krijgen het bekken en de banden en spieren eromheen heel wat extra fysieke stress te verduren.

WAT ZIJN DE SYMPTOMEN VAN ZWANGERSCHAPSKLACHTEN?

Een zwangerschap kan verschillende klachten geven, de meestvoorkomende symptomen zijn:

  • Pijn in de onderrug
  • Pijn rondom het bekkengewricht/SI-gewricht (pijn rondom de kuiltjes boven je billen)
  • Stekende pijn tijdens bewegen zoals opstaan, omdraaien in bed, of traplopen
  • Zwaar gevoel in de benen
  • Pijn in de schaamstreek
  • Uitstraling in een of beide benen
  • Gevoeligheid of pijn ter hoogte van bovenrug of ribben

Naast klachten rondom het bekken kunnen er ook klachten aan nek, schouder of hoofdpijn ontstaan. Ook dit kan ontstaan door alle veranderingen die plaatsvinden in het lichaam.

BEHANDELING VAN ZWANGERSCHAPSKLACHTEN

Bij Salvedo Health Clinic beschikken onze ervaren chiropractoren over specifieke behandeltechnieken voor het behandelen van zwangerschapsklachten. We onderzoeken niet alleen het complexe bekkengebied, maar kijken naar de gehele beweegketen.

De behandelingen zullen per klacht en fase van jouw zwangerschap wisselen. Onze behandelbanken zijn speciaal uitgerust om ruimte te bieden voor jouw buik, hierdoor kan er tot in vergaande fase van de zwangerschap nog behandeld worden op de buik. Wanneer dit niet meer prettig is zullen we aangepaste technieken toepassen.

Bekkenklachten behandelen door chiropractor in Amstelveen

WAT ANDEREN OVER ONS ZEGGEN

10

Geweldig geholpen!

Ik had jarenlang pijn in mijn rug, na verschillende therapieën zonder afdoende resultaat werd mij aangeraden naar een chiropractor te gaan. Na een aantal behandelingen voelde ik al direct een verschil. Inmiddels ben ik volledig klachtenvrij en kan ik weer normaal en pijnvrij functioneren. Ik ben geweldig geholpen en heel tevreden.

WELKE SPECIALISTEN KUNNEN JOU HELPEN?

Ons team van ervaren chiropractoren staat klaar om jou snel en effectief te helpen

Bob Bonnemayers

BOB BONNEMAYERS

(Sport)chiropractor
Laurens Dekker

LAURENS DEKKER

Chiropractor
Kristen Paton

KRISTEN PATON

Chiropractor

BEHANDELING ZWANGERSCHAPSKLACHTEN IN AMSTELVEEN

Ben je op zoek naar een effectieve behandeling voor jouw zwangerschapsklachten? Onze ervaren specialisten helpen je op een professionele en effectieve wijze.

ONS TEAM STAAT VOOR JE KLAAR

MAAK EEN AFSPRAAK