Wat is chiropractie?

WAT IS CHIROPRACTIE?

Chiropractie is een vorm van gezondheidszorg die zich bezighoudt met de analyse, diagnose en behandeling van aandoeningen aan het bewegingsapparaat.

De nadruk ligt op manuele behandeling van de wervelkolom, de geassocieerde spieren, en het zenuwstelsel.

VOOR WIE IS CHIROPRACTIE GESCHIKT?

Chiropractie is geschikt voor jong en oud. Het is een bewezen effectieve behandelmethode en biedt snel resultaat waar veel therapieën minder succes hebben gehad.

Ons ervaren team van chiropractoren heeft ruime ervaring in het behandelen van:

  • Baby's en kinderen
  • Ouderen
  • Zwangere vrouwen
  • Sporters

CHIROPRACTIE EN HET KLACHTENBEELD

Bij de benadering van het klachtenbeeld kijken onze chiropractoren naar het gehele functioneren van het lichaam. Hierdoor bestaat de behandeling uit meerdere facetten. Denk daarbij aan manipulaties en mobilisaties van gewrichten, spierrektechnieken, oefeningen, adviezen omtrent houding en / of voeding, en eventuele samenwerking met andere disciplines.

Het doel van een manipulatie is onder meer de bewegingsvrijheid te vergroten. Daarnaast hebben manipulaties een sterk effect op het zenuwstelsel, hetgeen ervoor zorgt dat de pijn snel afneemt en dat spieren zich ontspannen.

De behandelingen zijn doorgaans niet pijnlijk, de chiropractor zal je vooraf altijd uitvoerig informeren over de gekozen behandeltechniek.

OPLEIDING CHIROPRACTIE

Chiropractie is een 5-jarige universitaire studie.
Onze chiropractoren zijn in het Verenigd Koninkrijk opgeleid. Er wordt tijdens de studie verregaande kennis opgedaan in anatomie, fysiologie, neurologie, orthopedie, pathologie en radiologie. De eerste jaren van de studie chiropractie komen inhoudelijk dan ook overeen met de studie geneeskunde. 

Onze chiropractoren zijn aangesloten bij de Nederlandse Chiropractoren Associatie (NCA) en de Stichting Chiropractie Nederland (SCN). Lidmaatschap garandeert dat de chiropractor een erkende opleiding met succes afgesloten heeft en aan alle kwaliteitseisen voldoet.

Bovenrugklachten behandelen door chiropractor in Amstelveen

WAT ANDEREN OVER ONS ZEGGEN

10

Professionele zorg

Ik ben hier zeer goed geholpen. Er wordt écht naar je geluisterd en iedereen is erg betrokken. De combinatie chiropractie en fysiotherapie is geweldig!

WELKE SPECIALISTEN KUNNEN JOU HELPEN?

Ons team van ervaren chiropractoren staat klaar om jou snel en effectief te helpen

Bob Bonnemayers

BOB BONNEMAYERS

(Sport)chiropractor
Laurens Dekker

LAURENS DEKKER

Chiropractor
Kristen Paton

KRISTEN PATON

Chiropractor

CHIROPRACTIE IN AMSTELVEEN

Ben je op zoek naar een chiropractor in Amstelveen? Onze ervaren chiropractoren helpen je op een professionele en effectieve wijze.

ONS TEAM STAAT VOOR JE KLAAR

MAAK EEN AFSPRAAK