Fysiotherapie na een operatie in Amstelveen

FYSIOTHERAPIE NA EEN OPERATIE IN AMSTELVEEN

Na een operatie aan bijvoorbeeld heup, knie, of schouder kan de specialist jou doorverwijzen voor fysiotherapie. De reden voor de verwijzing is dat je op een professionele manier begeleid moet worden naar herstel.

Fysiotherapie is een essentieel onderdeel van het herstel. Met een op maat gemaakt behandelplan zorgen onze ervaren fysiotherapeuten dat jij jouw dagelijkse activiteiten weer zo snel mogelijk kan oppakken.

HOE ZIET HET REVALIDATIETRAJECT ERUIT?

Hoe lang je moet revalideren na een operatie, is afhankelijk van de ernst van de klacht en de operatieve ingreep. Tijdens de intake zullen wij beoordelen welk revalidatietraject het beste aansluit bij jouw klachten. 

De doelen voor de revalidatie worden altijd in overleg met jou opgesteld. Hierbij houden wij rekening met het behandelprotocol en jouw mogelijkheden na de operatie. Revalidatie kan, indien noodzakelijk, bij jou thuis plaatsvinden. Ook zorgen wij voor terugrapportage naar jouw chirurg/othopeed, zodat deze op de hoogte is van de voortgang.

Wij bieden revalidatietrajecten aan na de volgende operaties:

  • Revalidatie na een heup-, knie-, enkeloperatie
  • Revalidatie na een schouderoperatie
  • Revalidatie na een rug- en nekoperatie
  • Revalidatie na een nieuwe heup of een nieuwe knie

VOORBEREIDING OP JOUW OPERATIE

Afhankelijk van welke operatie je moet ondergaan, kan het zijn dat al voor de operatie gestart wordt met het opbouwen van de algehele conditie en spierversterkende oefeningen zodat na de operatie het herstel sneller en soepeler verloopt.

Hoe fitter jij het ziekenhuis in gaat voor een operatie, hoe beter je eruit komt, dit heet het "better in, better out” principe.

VOORDELEN VAN EEN GOEDE REVALIDATIE

Heb je net een nieuwe knie of heup of ben je net geopereerd aan je meniscus of kruisband na een (sport)ongeval? Een goede revalidatie door een fysiotherapeut is cruciaal voor een optimaal herstel.

Een professionele revalidatie na een operatie heeft veel voordelen:

  • Pijn neemt sneller af
  • Het herstel verloopt vlotter
  • Sneller hervatten van dagelijkse activiteiten
  • Kleinere kans dat de klachten terugkomen

Onze fysiotherapeuten zijn uitstekend in staat om jou optimaal te begeleiden om jouw doelen te bereiken.

VERGOEDING FYSIOTHERAPIE NA EEN OPERATIE

Het revalidatietraject valt binnen de vergoeding van de basisverzekering. De eerste 20 behandelingen worden alleen vergoed wanneer je daar een aanvullende verzekering voor hebt afgesloten.

Vanaf de 21e behandeling worden deze behandelingen vergoed vanuit de basisverzekering. De vergoeding is geldig voor maximaal 12 maanden na de operatie. Behandelingen vergoed vanuit de basisverzekering gaan wel ten koste van het eigen risico. Voor meer informatie kun je contact opnemen met je eigen zorgverzekeraar.

PERSOONLIJKE BEGELEIDING

De ervaren fysiotherapeuten van Salvedo Health Clinic zijn gespecialiseerd in revalidaties na een operatie.

Met persoonlijke begeleiding en een behandelplan op maat zorgen wij ervoor dat je optimaal herstelt.

Revalidatie na een operatie in Amstelveen

WAT ANDEREN OVER ONS ZEGGEN

10

Geweldige ervaring!

Wat een geweldige ervaring! Ik ben snel en effectief geholpen door een fysiotherapeut. Er wordt goed naar je geluisterd. Vriendelijk personeel en een prachtig centrum.

WELKE SPECIALISTEN KUNNEN JOU HELPEN?

Ons team van ervaren fysiotherapeuten staat klaar om jou snel en effectief te helpen

Marinka Maas

MARINKA MAAS

Fysiotherapeut
joshua-helsloot

JOSHUA HELSLOOT

Fysiotherapeut

FYSIOTHERAPIE NA EEN OPERATIE IN AMSTELVEEN

Ben je op zoek naar een effectieve revalidatie na jouw operatie? Onze ervaren fysiotherapeuten helpen je op een professionele en effectieve wijze.

ONS TEAM STAAT VOOR JE KLAAR

MAAK EEN AFSPRAAK