Medical taping Amstelveen

MEDICAL TAPING IN AMSTELVEEN

Medical Taping is een behandelwijze waarbij spieractiviteit meehelpt bij het herstel van blessures. Spieren verzorgen mede de toevoer van bloed en de afvoer van afvalstoffen door het lichaam.

De elastische tapes ondersteunen de spieren zonder ze te beperken. De normale spieractiviteit verbetert de weefseldoorbloeding en bevordert zo het herstel.

Onze fysiotherapeuten helpen je snel en effectief. 

WAT IS MEDICAL TAPING?

Medical Taping is een vorm van tapen, waarbij kinesiotape wordt toegepast, om lichamelijke problemen te verhelpen en voorkomen. De elastische tape ondersteunt het spierstelsel, lichaamseigen genezingsprocessen en beïnvloedt de neurologische en circulatoire systemen zonder de bewegingsvrijheid te beperken.

Kinesiotape is voor iedereen die onder behandeling is bij een fysiotherapeut. De behandelend fysiotherapeut bepaalt of kinesiotape zal bijdragen aan het herstelproces.

Met medical tape kun je gewoon bewegen, sporten, douchen en zwemmen. De tape kan gemiddeld 4-5 dagen blijven zitten, afhankelijk van hoe zwaar je je lichaam belast.

BIJ WELKE KLACHTEN HELPT MEDICAL TAPING?

Je kunt medical taping in meerdere gevallen gebruiken. Medical taping kan slappe spieren weer op spanning brengen, maar kan ook gespannen spieren rust geven.
Medical taping wordt veel gebruikt in de topsport bij uiteenlopende klachten.

Een aantal voorbeelden waarbij medical taping goede effecten kan behalen:

  • Spierblessures en verbeteren spierfunctie
  • Verminderen van ontstekingen of vochtophopingen
  • Corrigeren van lichaamshouding en bewegingsrichting
  • Ondersteunen van gewrichten
  • Behandelen van klachten door overbelasting (KANS, tennisarm, golfelleboog)
  • Opheffen belemmeringen in bloedcirculatie en de afvoer van de lymfe
  • Verminderen van pijn

BEHANDELING MET MEDICAL TAPE

Het tape heeft een liftende werking voor de opperhuid, door deze drukvermindering is er meer ruimte voor de bloed- en lymfevaten. Hierdoor kan medical taping belemmeringen in de bloedcirculatie en lymfeafvoer opheffen.

Onze fysiotherapeuten weten precies hoe en op welke plek de tape moet worden aangebracht. De tape heeft dezelfde rekbaarheid als de menselijke huid. Hierdoor word jij niet beperkt in jouw beweging, wat bij gewone sporttape wel het geval is.

Taping behandeling in Amstelveen

WAT ANDEREN OVER ONS ZEGGEN

10

Geweldige ervaring!

Wat een geweldige ervaring! Ik ben snel en effectief geholpen door een fysiotherapeut. Er wordt goed naar je geluisterd. Vriendelijk personeel en een prachtig centrum.

WELKE SPECIALISTEN KUNNEN JOU HELPEN?

Ons team van ervaren fysiotherapeuten staat klaar om jou snel en effectief te helpen

Marinka Maas

MARINKA MAAS

Fysiotherapeut
joshua-helsloot

JOSHUA HELSLOOT

Fysiotherapeut

BEHANDELING MEDICAL TAPING IN AMSTELVEEN

Ben je op zoek naar een effectieve medical taping behandeling? Onze ervaren specialisten helpen je op een professionele en effectieve wijze.

ONS TEAM STAAT VOOR JE KLAAR

MAAK EEN AFSPRAAK