chiropractor in Amstelveen

Eerste consult

Het eerste consult begint met een vraaggesprek (anamnese)  over uw klachten en algemene gezondheid.
De chiropractor zal u verzoeken om uw klachten en problemen toe te lichten en stelt vragen die belangrijk zijn om uw klachtenpatroon beter te begrijpen en in kaart te brengen.
Daarna volgt een uitgebreid lichamelijk onderzoek, waarbij de chiropractor gebruik maakt van neurologische, orthopedische en chiropractische onderzoeksmethoden.
Soms is ook aanvullend (röntgen)onderzoek nodig om een diagnose te kunnen stellen. Indien nodig worden bestaande röntgenfoto's opgevraagd.

Naar aanleiding van de informatie uit het vraaggesprek en het onderzoek wordt de diagnose gesteld.
De chiropractor zal uitgebreid ingaan op de oorzaak van de klachten, de chiropractische behandeling en het behandeltraject.
In veel gevallen zal de chiropractor u aan het eind van het consult behandelen, echter dit kan per individu verschillen.
Als de chiropractor u niet kan helpen, zal hij u adviseren en eventueel doorverwijzen naar de huisarts.

Het eerste consult duurt doorgaans 45 minuten.

Vervolgconsulten

Nadat de oorzaak van de klacht duidelijk is, de diagnose is gesteld en het behandelplan met u is besproken, zal de chiropractor beginnen met behandelen.
De chiropractor maakt tijdens de behandeling gebruik van verschillende behandeltechnieken waaronder manipulaties om de mobiliteit in een gewricht te vergroten. Tijdens een dergelijke manipulatie is vaak een “krak” te horen.
Dit wordt veroorzaakt door kleine gasbelletjes die tijdelijk in het gewricht ontstaan en (in tegenstelling tot wat vaak gesuggereerd wordt) dus niet door de botten zelf. Het doel van een correctie is onder meer de bewegingsvrijheid te vergroten. Daarnaast hebben manipulaties een sterk effect op het zenuwstelsel, hetgeen ervoor zorgt dat de pijn snel afneemt en dat spieren zich ontspannen.

Naast manipulaties worden bovendien ook verschillende massage- en stretchtechnieken gebruikt, en ergonomische adviezen en specifieke oefeningen gegeven. Dit alles heeft als doel om het lichaam weer correct te laten bewegen, zodat het herstelproces kan plaatsvinden. Wanneer de klachten verholpen zijn, zal de chiropractor in overleg met u bepalen welke maatregelen nodig zijn om de klachten ook in de toekomst weg te houden.

Doordat een chiropractor over verschillende behandeltechnieken beschikt kunnen patiënten in alle leeftijdscategorieën (van baby's tot ouderen) behandeld worden.
De behandelingen zijn doorgaans niet pijnlijk, de chiropractor zal u vooraf altijd uitvoerig informeren over de gekozen behandeltechniek.

Met welke klachten kunt u bij een chiropractor terecht?

Chiropractie is geschikt voor jong en oud. Het is een bewezen effectieve behandelmethode en biedt snel resultaat waar veel therapieën minder succes hebben gehad.
Wilt u weten welke klachten behandeld worden bij Salvedo Health Clinic?
Bekijk dan hier de meest voorkomende klachten.

Maak een afspraak met een chiropractor

Blijf niet met pijn zitten en maak een afspraak met één van onze chiropractoren.
Klik op onderstaande afspraakknop of bel ons op 020-7009343.