Zwanger en: Pijn in uw onderrug? Uitstraling naar een of beide benen? Pijn in uw bovenrug? Pijn in uw bil of heupspieren? Bekkeninstabiliteit? Nek of schouderklachten?

Tijdens de zwangerschap vinden er veel veranderingen plaats in je lichaam, zowel door hormonen als in uw bewegingsapparaat. Denk bijvoorbeeld aan veranderingen in het zwaartepunt en verweking van het bekken.
Uw bekken is als een mandje voor uw ongeboren kindje. De baarmoeder wordt omringd door de gewrichten, spieren en banden van het bekken en de lage rug. Dit vormt een natuurlijk mandje voor het kindje waar het veilig in kan liggen, bewegen en groeien. Klachten van de lage rug of bekken kunnen leiden tot spanningen in delen van dit mandje.

Tijdens de zwangerschap neemt de kans op klachten rondom de lage rug en het bekken toe. De pijn die kan ontstaan kan komen door een geïrriteerd SI-gewricht, heiligbeen, ischias, lage rug of aangrenzende gebieden zoals bovenrug of ribben. Ook kunnen er klachten ontstaan door pijnlijke bilspieren.

Symptomen

  • Pijn in de onderrug
  • Pijn rondom het bekkengewricht/SI-gewricht (pijn rondom de kuiltjes boven je billen)
  • Stekende pijn tijdens bewegen zoals opstaan, omdraaien in bed, opstaan of
    traplopen
  • Zwaar gevoel in de benen
  • Pijn in de schaamstreek
  • Uitstraling in een of beide benen
  • Gevoelig of pijn ter hoogte van bovenrug of ribben

Naast klachten rondom het bekken zien we ook klachten aan nek, hoofdpijn of schouderpijn. Ook dit kan ontstaan door alle veranderingen die plaats vinden in het lichaam.

De bevalling en daarna

Soms bestaan er na de bevalling nog steeds klachten. Het is immers ook een zwaar proces en er vinden ook daarna nog steeds veel veranderingen plaats. Ook het geven van borstvoeding of het veel tillen van je kindje zijn niet dingen die je gewend was te doen. Ook kunnen we u helpen door middel van chiropractie.

Behandeling

In ons centrum beschikken we over specifieke behandeltechnieken voor het bekken of nek en bovenrug. Er kunnen verschillende oorzaken zijn waarom er extra spanning optreedt rondom het bekken of onderrug. We onderzoeken niet alleen het complexe bekkengebied, maar kijken naar uw gehele beweegketen. Onze chiropractor Tamar Bakker heeft extra training gevolgd voor het behandelen van klachten tijdens en na de zwangerschap. De behandelingen zullen per klacht en fase van uw zwangerschap wisselen. Onze behandelbank is speciaal uitgerust om ruimte te bieden voor uw buik, hierdoor kan er tot in vergaande fase van zwangerschap ook nog behandeld worden op de buik. Wanneer dit niet meer prettig is zullen we aangepaste technieken toepassen.

Maak een afspraak met een chiropractor

Bent u op zoek naar een effectieve behandeling van uw zwangerschapsklachten? In ons centrum in Amstelveen wordt u op professionele en effectieve wijze geholpen.
Maak hieronder direct een afspraak met Tamar Bakker of bel met 020-7009343.