Rio 2016, Paralympische Spelen: Een kijkje achter de schermen

/
Rio 2016 Paralympics

Van 7 tot en met 18 september 2016 zijn de Paralympische Spelen in Rio de Janeiro. Deze spelen zijn voor mensen met een handicap.

Aan de Paralympische Spelen in Rio doen 4350 atleten mee uit 176 landen.
Hiervan zijn 126 Nederlanders gekwalificeerd.

Onze collega (sport)chiropractor Tamar Bakker begeleidt en behandelt de zwemmers al een aantal jaren en zal de Nederlandse zwemploeg (bestaande uit 19 zwemmers) ook tijdens dit toernooi begeleiden.

Dit blog biedt een unieke kijk achter de schermen gedurende voorbereidingen, trainingen en wedstrijden.


14-09-2016

De tijd vliegt voorbij hier! We zijn ondertussen op dag 7 in het toernooi aangekomen. Het zijn lange dagen, maar als je op vijf van de zes finale sessies medailles haalt merk je dat bijna niet eens meer. De sfeer onderling is goed en ook de tribunes trillen door het gejuich van het publiek. We hebben nog vier finale sessies te gaan en onze medaille stand staat nu op 15 medailles behaald door 11 verschillende zwemmers!
Ik geniet hier volop en we gaan er nog een paar mooie dagen van maken!

[metaslider id=2878]


09-09-2016

De Paralympische Spelen zijn nu echt gestart, en wat voor start hebben wij gehad!
Gisteren hebben we 1x goud, 2x zilver en 3x brons gehaald met de zwemmers.
In de finales gaat het dak eraf en dat motiveert natuurlijk enorm.
We hopen nog veel finales te halen in dit gave bad.

[metaslider id=2857]


04-09-2016

Ondertussen zijn we al weer bijna een week in Rio. Na een prima vlucht hebben we twee nachten in een hotel geslapen een stukje buiten de stad. Daar hebben we een dag gehad om echt even bij te komen van de reis, op woensdag hebben we onze intrek in het dorp genomen. De appartementen zijn prima. Met de zwemploeg vullen we nu 1 verdieping in dit 18 verdiepingen hoge gebouw. Alle Nederlanders zitten in hetzelfde gebouw en beneden hebben we onze eigen TeamNL lounge waar we een kopje koffie kunnen halen. We hebben het wedstrijdbad al verkend en de chiropractie spot vast klaar gemaakt. Op dit moment behandelen we nog wel in het appartement maar dat verandert zodra de wedstrijden starten.
Straks vertrekken we weer naar het zwembad, vandaag in de trainingslocatie (een grote tent met twee zwembaden naast elkaar). Donderdag zullen de wedstrijden starten, wij zijn er klaar voor!

[metaslider id=2851]


29-08-2016

Het is zover. We zijn op weg naar het vliegveld om naar Rio de Janeiro te vliegen. De zwemmers hebben er 21 zwemtrainingen, 6x krachttraining en 6x landtraining op zitten. Tijdens de trainingswedstrijd afgelopen vrijdag zijn er al mooie tijden neergezet, dus dat belooft wat! We gaan komende 2 nachten doorbrengen in een hotel om op woensdag onze intrek in het Paralympisch dorp te nemen. Daar worden momenteel de laatste voorbereidingen getroffen door een groep Nederlanders om zo ‘onze’ flat klaar te maken.
De zenuwen beginnen al wat te komen, maar iedereen heeft er vooral heel veel zin in!

[metaslider id=2828]


19-08-2016

Dat is snel gegaan. Morgen nog 1 training en dan zitten de 10 zwemtrainingen er voor deze week alweer op! Voor een deel van de groep gaat volgende week de taper starten. Dat betekent dat de trainingen iets minder zwaar gaan worden zodat de zwemmers meer gaan uitrusten. Dit met het doel om straks uitgerust, maar in topvorm aan de start te verschijnen.

[metaslider id=2762]


14-08-2016

Ja, het is zover! We vertrekken naar Portugal voor 2 weken training. Alle 19 zwemmers zijn er klaar voor en wij als begeleiding ook.
Let’s do this!!

[metaslider id=2704]


12-08-2016

Laatste training vanmiddag in het thuisbad in Amersfoort. Morgen laatste spullen in de koffer en zondagochtend vertrekken we dan echt en zijn we ongeveer 5,5 week van huis. Het gaat een mooie tijd worden die vast voorbij vliegt. Ik heb er in ieder geval zin in!


05-08-2016

Morgen alweer de laatste trainingsdag in Eindhoven! Vandaag afgesloten met een wedstrijd tijdens de training. Volgende week trainen we weer in Amersfoort.

[metaslider id=2694]


03-08-2016

De zwemmers zijn nu aan het trainen in het Pieter van den Hoogenband zwemstadion in Eindhoven. Naast vele zwemuren wordt er ook hard gewerkt in het krachthonk. Op 14 augustus vertrekken we naar Rio Maior in Portugal voor het laatste trainingskamp. Hierna vliegen we rechtstreeks naar Brazilië.

[metaslider id=2537]

The following two tabs change content below.

Tamar Bakker

Tamar Bakker is (sport)chiropractor bij Salvedo Health Clinic. Zij blogt regelmatig over haar vak en gezondheid in het algemeen. Vragen of suggesties? Laat een bericht achter.

Laatste berichten van Tamar Bakker (toon alles)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.