Zwangerschap en chiropractie

/

Dat chiropractie heel goed kan helpen tijdens je zwangerschap is niet bij iedereen bekend. Dit merkte ik toen ik zelf zwanger was. Zeven maanden geleden ben ik bevallen van een meisje. Gelukkig heb ik een heel fijne zwangerschap en prima bevalling gehad, en hebben mijn collega’s mij goed kunnen helpen.

Tijdens je zwangerschap zit je vol met vragen, zo ook rondom klachten die je zelf ervaart. Ik zal er een aantal proberen te beantwoorden, mocht je dan nog vragen hebben dan kan je een oriënterende afspraak inplannen van 15 minuten. Deze is geheel gratis en je hebt nergens een verplichting toe. Het geeft je de kans om verdere vragen te stellen en voor ons een mogelijkheid om te kijken of we wat voor je kunnen betekenen.

Kan chiropractie helpen bij mijn rug- en bekkenklachten tijdens de zwangerschap?

Jazeker! Je rug en bekkengewrichten krijgen veel te verduren tijdens de zwangerschap. Je banden worden weker door de hormonen en je gewicht neemt flink toe. Dit verhoogt de kans op klachten. Door speciale chiropractische technieken kunnen we zorgen dat je gewrichten goed blijven bewegen en dat de extra druk op deze manier goed verdeeld blijft waardoor je geen/minder pijn hebt.

Ook met andere klachten kun je gewoon bij ons terecht, we houden rekening met je zwangerschap.

Ik heb last van mijn schaambot, kan ik daarmee geholpen worden?

Het schaambot is de voorste verbinding van het bekken. De pijn voel je meestal ter hoogte van de schaamstreek. Dit kan uitstralen naar je buik of lies. Door de extra druk daarop kan het flink pijnlijk worden en kan er simpel gezegd een disbalans ontstaan van de twee schaambotten. Door mobiliserende chiropractische technieken kan je dit weer in balans brengen, wat voor veel verlichting kan zorgen.

Is chiropractie veilig als ik zwanger ben?

Absoluut, we gebruiken speciale technieken tijdens je zwangerschap waarbij we rekening houden met de verweking van de gewrichten. Het blijkt zelfs dat chiropractie zowel de zwangerschap prettig kan maken door de pijn te verminderen, maar ook kan helpen om de bevalling beter te laten verlopen. Dit heeft te maken met de spanning die op je bekkenbodem komt te staan als je bekkengewrichten een disbalans hebben. Door deze disbalans te verbeteren komt er meer ruimte voor je kindje en kan de bevalling sneller verlopen.

Ik kan niet meer op mijn buik liggen, kan ik dan nog behandeld worden?

Wanneer je buik te veel in de weg zit of je vindt het sowieso niet meer prettig om op je buik te liggen, dan kunnen we ruimte maken door een deel van onze bank naar beneden te klappen. Mochten je borsten erg gevoelig zijn dan hebben we ook hiervoor een speciaal kussen wat ervoor zorgt dat hier geen druk op komt. Zo kunnen we je veilig behandelen tot aan je bevalling.

Ik heb last van bekkeninstabiliteit, kan ik dan wel behandeld worden?

Zeker, we zullen hier speciale technieken voor gebruiken en je zo toch kunnen helpen. We kunnen je ook adviezen geven om je klachten zo goed als mogelijk te beperken.

The following two tabs change content below.
Avatar foto

Bob Bonnemayers

Bob Bonnemayers is (sport)chiropractor en directeur van Salvedo Health Clinic. Hij blogt regelmatig over zijn vak en gezondheid in het algemeen. Vragen of suggesties? Laat een bericht achter.

1 gedachte over “Zwangerschap en chiropractie”

  1. Ik vond het niet alleen een interessante blog, maar ook leerrijk. Ik wist niet eens dat je tijdens zwangerschap naar de chiropractor kon gaan. Dank je voor het delen van deze informatie.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *